Ποιοι Είμαστε

Συνεργατικό Παντοπωλείο
Δίκτυο Αλληλεγγύης Παραγωγών και Καταναλωτών

Το συνεταιριστικό παντοπωλείο Δίκτυο Αλληλεγγύης Παραγωγών και Καταναλωτών δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου - Χωρίς Μεσάζοντες, μετά από παραινέσεις των φίλων του Δικτύου που εδώ και 4 χρόνια συμμετέχουν στην προσπάθειά μας αγοράζοντας προϊόντα από τις διανομές.

Διαφορετικό διατροφικό μοντέλο

Προωθούμε έναν ποιοτικό τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης της τροφής, όπου όλοι μαζί, παραγωγοί και καταναλωτές, διαμορφώνουμε μια δίκαιη τιμή, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Θεωρούμε ότι σπάζοντας την εξάρτηση παραγωγών και καταναλωτών από τις πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων και τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποκτούμε τον έλεγχο σε ένα βασικό στοιχείο της ζωής μας.

Τοπικά προϊόντα

Προτιμάμε τοπικά προϊόντα, γνωρίζουμε τους παραγωγούς προσωπικά, αναπτύσσουμε μεταξύ μας σχέσεις εμπιστοσύνης, μαθαίνουμε τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων που καταναλώνουμε, ελέγχουμε τις συνθήκες παραγωγής τους.

Συνεταιρισμός για την αλληλέγγυα οικονομία

Δημιουργούμε ένα αλληλέγγυο, μη κερδοσκοπικό, συνεργατικό παντοπωλείο: μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα η συμμετοχή όλων σας σ’ αυτό, διότι έτσι μόνο αποδεσμευόμαστε από την ιδιότητα του εμπορικού μεσάζοντα η οποία και είναι αντίθετη στις αρχές μας. Πέρα από την έως τώρα έμπρακτη υποστήριξή σας στην προσπάθεια του Δικτύου, θα θέλαμε να μας προτείνετε τρόπους, προϊόντα και παραγωγούς που γνωρίζετε ότι ανταποκρίνονται στις αξίες και τα προτάγματά μας. Περιμένουμε όχι μόνο τις προτάσεις σας για προϊόντα, αλλά κυρίως την ενεργή συμμετοχή σας στην εύρεση και διάθεσή τους.

Τα προϊόντα μας

Στο παντοπωλείο του Δικτύου θα βρείτε όλα τα βασικά είδη διατροφής σε χαμηλότερες τιμές από τα σούπερ μάρκετ (αλεύρι, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια), όλα ελεγμένα και ποιοτικά, τοπικά, φρέσκα βιολογικά λαχανικά και φρούτα, ντόπιο μέλι, εξαιρετικά τυριά, βιολογικό χοιρινό κρέας και αλλαντικά, βιολογικές μαρμελάδες, σάλτσες και τουρσιά, παξιμάδια, κουλουράκια, βότανα, λάδι, κρασί, ρακή, όπως επίσης και απορρυπαντικά της ΒΙΟΜΕ, αιθέρια έλαια και σαπούνια από οικοτέχνες, ενώ τα προϊόντα που δεν παράγει ο τόπος μας (καφέ, κακάο, ζάχαρη, τσάι, σοκολάτες, κ.α.) τα προμηθευόμαστε πάντα μέσα από τους δρόμους του δίκαιου εμπορίου.

Συνεργατικό Παντοπωλείο
Δίκτυο Αλληλεγγύης Παραγωγών και Καταναλωτών

Επικοινωνήστε μαζί μας

Που βρισκόμαστε & πως θα επικοινωνείτε μαζί μας

Ελάτε να μας γνωρίσετε κι αν μας γνωρίζετε ήδη, ελάτε για παρέα.

Διεύθυνση

Σβάιτσερ 12 & Παπαναστασίου, Ρέθυμνο

28310 21120

info@diktyon.gr

https://www.facebook.com/diktyon.gr/

Ωράριο

Δευτέρα-Σάββατο

08:00 - 20:00

OFFCANVAS MENU